Lotta Luxenburg – Bevakad

Först försvinner en tonårspojke efter sitt arbetspass på ett snabbköp, kort där efter en flicka på ett liknande sätt. Det finns ett antal beröringspunkter mellan de båda även om de är få. Fallet hamnar på Nick Johansson och Klara Pils bord. Trots kopplingarna står gruppen och stampar. Förutom försvinnandena så har gruppen inte kunnat släppa chefsåklagare Torsten Lilja som under sommaren avslöjades som pedofil. Det efter att precis gift sig och var på gång att bli far. Under dramatiska omständigheter lyckades han fly Sverige.

Det här är 8:e delen i serien om Nick Johansson och Klara Pil vid Stockholmspolisen. Jag lyssnade på de tre första böckerna i serien och vet att jag gillade dem skarpt sen har de övriga böckerna blivit liggande när flodvågen av nya böcker sköljt in men så gav en kollega mig eb spark i baken och det var bra. För det här är en riktigt spännande bok. Ja, den är stöpt i den klassiska deckarmallen. En uppsättning poliser, lite relationer och på gränsen till osannolika brott. Det låter lite tråkigt när man skriver ner det så men mallen är bra och boken är spännande vilket är huvudsaken.

Maria Lyckow gör en bra inläsning. Hennes röst passar till den här typen av böcker. Då det är ett antal olika personer som ska gestaltas.

Lotta Luxenburg är framme med åttonde boken om sina Stockholmspoliser. I Bevakad är det kidnappade ungdomar som står i centrum. Boken är spännande så jag har inga probelm att dela ut en fyra i betyg.

Uppläsare: Maria Lyckow

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: