Michael Connally – Ökenstjärna

Efter ett år utan polisbricka är René Ballard tillbaka som polis. Hon får uppdraget att leda kalla fallguppen och vill då ta in Bosch. Harry har under flera år försökt lösa ett fall som legat och gnagt hans samvete. En hel familj som blev mördade på ett extra ordinärt sätt i öknen. Så när Ballard ger Bosch möjlighet att komma tillbaka till LAPD som volontär tackar han ja.

Det blir en jakt i sann Harry Bosch-stil. En jakt som inte alltid håller sig inom alla lagars gränser. Visst är Harrys mål alltid att lagföra bovarna och med all sin erfarenhet så vet han vad som måste till. Samtidigt vet han också hur han ska ”gina i kurvorna” för att snabbare ta sig framåt. Bosch och Ballard lyckas rätt bra med just det.

Det här är den 26:e boken om Harry Bosch, smått unikt att klara hålla en och samman huvudperson på i stort sätt samma plats vid liv så länge. Ja, visst har Connally utvidgat sitt universum med halvbrodern Mickey Haller och Renée Ballard men det är ändå Harry som är den mest lysande stjärna i solsystemet. Jag tycker också att Connally låter Harry åldras med värdighet, utan att bli gubbig. Det är inte det lättast.

Så Roosmann, ingen Harry utan Magnus Roosmans röst.

I den 26:e boken om Harry Bosch tar René Ballard tillbaka honom till Kalla fallgruppen. I Ökenstjärna får han chansen att rota i ett fall han inte kan släppa. Michael Connellys böcker känns som ett par riktigt sköna ingångna skor som trots sin ålder forfarande känns moderna. En riktigt fin fyra från mig.

Uppläsare: Magnus Roosmann

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: