Håkan Östlundh – Laglöst land

Affärerna sköts snyggt och diskret på nätet. Allt går enligt planen. Det verkar vara det perfekta brottet.    Viktor och Rafael Engström har snart nått sitt mål: två miljoner kronor på ett konto i ett land långt borta där ingen ställer några frågor. Det är dags att lämna Sverige och Gotland för alltid. Och Viktors stora kärlek Nadja ska med på resan.    Men någon vet vad de gör och ingenting blir som de har tänkt sig. Mange som smugglat in det estniska amfetaminet de sålt på nätet hittas död. Drömmen om ett behagligt liv under en varm sol förvandlas till en kamp för livet på ett novemberkallt Gotland.    Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen kallas in för att lösa mordet. Spåren efter den hänsynslöse mördaren blir allt tydligare. Ändå tycks de hela tiden ligga steget efter.    Samtidigt som Fredrik tampas med den krävande utredningen tvingas han göra ett svårt karriärval och fatta ett ännu svårare beslut på hemmaplan: ska familjen bo kvar på Gotland eller inte?     Laglöst land  är en gripande och spännande kriminalroman om viljan att bryta sig loss och börja ett nytt liv – till vilket pris som helst.

Min kommentar: Jag gillar egentligen Håkan Östlundh och jag gillar Torsten Wahlunds inläsningar…MEN. I det här fallet finns ett men. Det finns egentligen inget att ta på men det finns ett men. Min slutsats efter att ha tänkt efter är att boken inte sticker ut. Det finns mord, narkotika, Gotland viket borde vara tillräckligt för en bra deckare, men tyvärr.

Uppläsare: Torsten Wahlund

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: