Dag Örlund – Besökaren

besokaren-ohrlund_dag-25744893-4215538067-frntl

En dag får den framgångsrike författaren Tristan Heckscher ett beundrarmejl från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem.

Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommisarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är förvisad till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget

Therése blir snart mer krävande och vill att Tristan ska skilja sig från sin fru. Situationen blir alltmer ohållbar, samtidigt som Therése börjar bete sig allt märkligare. Det börjar gå upp för Tristan att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär …

Min kommentar: Det här är en riktigt spännande bok det måste jag börja med att påpeka. Men samtidigt är det en bok som ger mig ont i magen. Tristans handlingar är som ett expresståg på väg mot ett stup. Man vet tidigt i boken att det kommer att gå åt skogen. Även om Tristan är huvudpersonen så gillar jag Örlunds sätt att bygga upp en parallell historia med kommissarie Truut. Den här typen av spänningsromaner tycker jag att passar Stefan Sauks uppläsningsteknik. Ett extra plus till den snygga avslutningen… men jag säger inget mer.

Uppläsare: Stefan Sauk

Betyg:

4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: