Kjell Eriksson – Smärta

smarta_ett_fall_for_kommissarie_santos-eriksson_kjell-25757006-2434668855-frntl

Roland Nilsson är utsänd av Svenska Fotbollförbundet för att hitta ett projekt att stödja inför VM i Brasilien 2014. På en ö stöter han på ett gäng ungdomar som just anlagt en plan och bildat ett lag. Förutsättningarna är goda. De får till och med ett uppmuntrande sms från landsmannen Daniel Alves, högerback i Barcelona. Problemet är bara att många i byn inte vill acceptera denna fotbollsplan, och konflikten blir snart våldsam. En bybo, Oscar Gama, hittas brutalt mördad.

Det hela hamnar på kommissarie Santos bord. Egentligen är han obenägen att arbeta, men när även offrets bror mördas känner sig Santos ändå tvungen att börja gräva i det hela. Nilsson känner sig splittrad. Ska han uppsöka den obehaglige kommissarien och berätta vad han vet, eller ska han hålla tyst av lojalitet med laget och sitt projekt? Och vad ska han säga till kollegerna i Stockholm?

Min kommentar: Som fotbollsintresserad kastar jag mig naturligvis över en bok med ingredienserna deckare, fotboll och Brasilien. Förväntningarna stegras när det också är en författare jag gillar och så tycker jag tycker att det är uppiggande när deckare inte bara utspelar sig på engelska landsbyggden eller svenska skärgården. Men i det här fallet kommer jag inte riktigt in i boken. Jag vet inte om det är att jag är ovan med miljön eller om boken inte riktigt håller för mina förväntningar. Om det här nu är början på en serie böcker om kommissarie Santos kommer jag i alla fall ge det en chans till.

Uppläsare: Mats Eklund

2

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: