Karin Fossum – Viskaren

Det här är en bok som sticker ut, på ett fint och lågmält sätt. Den är skrivet på att sätt där man från början får reda på att något hemskt har hänt, men inte vad det är. Den genomhumanistiska poliskommissarien Konrad Sejer guidar oss genom förhören varvat med tillbakablickar på den tilltalades liv.

Tyvärr blir boken lite seg innan sanningen börjar rullas upp. Men i sin helhet har boken sin behållning. Det här är den 13 boken i Sejerserien och det var 14 år sen jag läste den första. Kvalitén på böckerna har skiftat men det är intressant hur Sejer har mognat och vuxit ut till den goda och lyssnande polis han är idag. Torsten Wahlund förstärker den denna känsla med sin trygga lugna röst. I den här boken gör han även huvudpersonen Viskarens röst kanon.

Uppläsare: Torsten Wahlund

Betyg:

Boknr: 1035

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: