Jens Henrik Jensen- De hängda hundarna

Man blir ju alltid glad när man hittar en ny författare som skriver spännande böcker i högt tempo. Jag hade iallafall inte hört talas om dansken Jens Henrik Jensen tidigare. Huvudpersonen är krigsveteranen Nils Oxen och han påminner en hel del om Lee Childs karaktär Jack Reacher. En en ensamvarg men oanade egenskaper vad det gäller möjligheter att lösa brott. Det här är en spänningsroman med internationella kopplingar. Oxen och hans enbenta kollega Frank drar i trådar som stäcker sig upp i den danska politiken, diplomatins och företagsvärldens toppar. Med hemliga sällskap får boken också ett stråk av DaVinci koden ibland. Jag gillade boken och har redan börjat på uppföljaren. Håller den samma klass som den här så har jag ännu en nordisk författare att lägga till listan med favoriter. På den ligger för utom svenskarna bl.a. Adler Olssen, Lier Horst och Nessbø.

Uppläsare: Stefan Sauk

Betyg:

Boknr: 1045

2 kommentarer på “Jens Henrik Jensen- De hängda hundarna

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: