B A Paris – Terapeuten

När jag lyssnade på Bakom stängda dörrar för några år sen blev jag golvad. Det är en av de mest spännande böcker jag lyssnat på. Det gör att man har högt ställda förväntningar när man börjar lyssna på nya böcker av B A Paris. Den här gången blev jag väldigt besviken. Hon tappade mitt intresse redan i första tredjedelen. Sen satt jag bara och irriterade mig genom hela boken, med en förhoppning att det skulle komma en intressant vändning på slutet.
Alice och Leo flyttar in i ett hus i ett grindsamhälle i London. Bara att översätta gate community till grindsamhälle tycker jag låter fel. Det visar sig att anledningen att de fått köpa huset så billigt är att det skett ett mord i huset två år tidigare. Något som Leo visste om och som gör Alice rädd. Så långt inget konstigt. Men istället för att bara flytta där ifrån vilket vore det mest naturliga vill Alice försöka lösa mordet. En av anledningarna till att hon blir så besatt är att mordoffret hette samma som hennes döda syster. Jag är ledsen men jag tycker att inte det eller andra saker håller rent trovärdighetsmässigt i den här historien. Ja, vi får en del svar i slutet på boken men det räcker inte. Känslan genom hela boken är att vi får följa en väldig naiv kvinna som slänger fram den ena konstigare teorin efter den andra.
B A Paris som har bjudit på så mycket spänning tidigare levererar tyvärr inte den här gången. Terapeuten är en rörig bok om en kvinna med naiva teorier som mest gör mig nervös. Blir tyvärr inte mer än en två i betyg.
Uppläsare:
Betyg:

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑