Johanna Sernelin – Lagt kort ligger

Att spelskulder kan stöka till livet är något Rickard får lära sig. Efter att förlorat en stor summa pengar och hotats till livet flyr han till Mallorca. Tyvärr är det inte bara hans eget skinn han måste rädda vilket gör att Rickard måste lösa skulden, inom en vecka. Väl på Mallorca träffar han Kristina, en änka som visar sig vara riktigt tät och skulle kunna vara lösningen på Rickards problem. Föga förvånande så blir Rickard kär i den betydligt äldre Kristina, något som gör det svårare att blåsa henne på pengar, något han måste för att lösa sin kniviga situation.
Boken kretsar kring spänning, spänning i jakt på pengar och spänning kring kärlek. När jag började boken hade jag hört att det skulle kretsa en hel del kring erotik, något jag inte riktigt håller med om. Ja, visst hettar det till ibland, men inte så mycket mer än så.
Något som jag där emot är fascinerad över är Rickards utstuderade metoder för att förföra kvinnor. Hur han med utstuderade planer flyttar fram sina spelpjäser på brädet. Här funderar i alla fall jag om en man skulle kunna beskriva det lika bra, och med samma trovärdighet.
Måste också berömma Viktor Åkerbloms gestaltning av Rickard. Toppen!

I Lagt kort ligger blandas det hej vilt. Spänning, poker, kärlek och jakten på pengar. Som tur är håller Johanna Sernelin ihop allt på ett förtjänstfullt sätt och håvar in en fyra i betyg:
Uppläsare: Viktor Åkerblom

Betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: