Cecilia Sahlström – Irrvägar

Vad är viktigast i en bok? Handlingen? Miljöbeskrivningarna? Karaktärerna? Det är naturligtvis en fråga som är omöjlig att svara på. Men att en bok lyfter med en stark karaktär tror jag dom flesta håller med om. I Irrvägar får vi möta den autistiske polisen Rakel Vrede som definitivt är en sådan stark karaktär. Tror att liknelserna med Saga Bauer i Bron börjar bli lite tjatigt, men visst finns det paralleller, även om det är två olika personer.
På sin femtioårsdag jobbar Rakel på som vanligt. Men det blir ingen vanlig dag. En bomb briserar i Malmös största kyrka under ett möte mellan kristna, judiska och muslimska ledare. Ett dåd som skördar många dödsoffer. Samtidigt sker ett mord på en ung man i en park i närheten. Trots att Rakel är på plats vid bombdådet så får hon ta sig an mordet på mannen.

Jag har redan nämnt att Rakel Vrede är en stark karaktär. Men för att det ska lyftas fram i boken så behövs bikaraktärer där jag fastnar för henne kollega Elvira. Hon gör att den inåtvänd Rakel måste bli lite mänsklig vilket gör henne levande.
Lo Kauppi gör en riktig bra inläsning. Lugnt och metodiskt vilket passar perfekt i den här boken.

I Cecilia Sahlströms Irrvägar får vi lära känna den autistiske polisen Rakel Vrede. Så även om boken är spännande så är det Vrede som är anledningen till den fina fyran i betyg.
Uppläsare: Lo Kauppi
Betyg:

En kommentar på “Cecilia Sahlström – Irrvägar

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: