Daniel Åberg- Nära gränsen Gisslan

Pajala ligger långt upp i vårt avlånga land, nära gränsen till Finland. Det är skådeplatsen för Daniel Åberg serie Nära gränsen. Lisa Korhonen har haft det stökigt i livet en tid. Något som fått konsekvensen att hennes före detta man tagit sonen och flyttat söderut. Men hon har verkligen gjort vad hon kan för att skärpt till sig och den här helgen när det är Pajala marknad är första gången på länge hon ska ha ansvaret för sonen ensam. Dom åker karusell och går till en vän och äter middag och på hemvägen ringer det från hennes jobb. Skulle hon kunna komma in och fixa kassasystemet. Bankomaten är sprängd och baren är full av glada människor. Efter lite övertalning bestämmer hon sig för att hjälpa till, det är ju på vägen och går säkert fort att fixa. Det sistnämnda att det skulle gå fort att fixa stämmer tyvärr inte. Stoppet på baren blir ödestigert och ett startskott på en jakt på , nära och över gränsen.

Det känns att Åberg kan sitt Norrland. Trots att det är längre norr ut än jag någonsin varit så känns miljön trovärdigt. Samtidigt så är det drivet i historien som fångar mig.

Det är klart att det är Lo Kauppi som ska läsa in en bok som utspelar sig i Jana Kippo land. Hon är en av mina favorituppläsare och den har boken förstärkte den uppfattningen. Suveränt är ordet i mitt huvud.

Nära gränsen är en spänningsroman som verkligen lever upp till sitt namn, på flera plan. Daniel Åberg tar oss med på äventyr långt upp i norr och som han gör det. Det blir en fartfylld fyra från mig.

Uppläsare: Lo Kauppi

Betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: