Jussi Adler-Olsen – Fasanjägarna

fasanjagarna

1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de mest välbärgade familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is.
Nio år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat.
Av oförklarliga anledningar hamnar mappen med fallet på kriminalinspektör Carl Mørcks skrivbord. Mørck, som arbetar på Köpenhamnspolisens Avdelning Q, är först övertygad om att fallet har hamnat fel. Men när han börjar gräva i materialet upptäcker han att något är galet.
Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen mellan uteliggaren Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter henne eftersom hon har information som kan krossa dem. Kommer de att hitta henne? Och är det verkligen vad de vill?

Min kommentar: En av de böcker som berört mig mest de senast åren är En nästan vanlig man av Buthler/Öhrlund. Ett genomgående tema i den är det oprovocerade våldet(något som jag normalt sätt inte gillar i böcker) och arroganta överklass fasoner. Det är två ingredienser som återkommer i den här boken också. Lägg till ett snabbt och ”hårt” språk samt att det är Stefan Sauk som läser så är likheterna mot En nästan vanlig man stora. Det här var den första boken av Adler-Olsen jag lyssnade på så nu ska jag försöka hitta fler i serien om avdelning Q.

Uppläsare: Stefan Sauk

Betyg:

4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: