Dag Öhrlund – Se till mig som liten är

Ewert Truut kan vid en första anblick förväxlas med en viss Evert Bäckström. Men då tittar man inte ordentligt. För Truut har ett samvete och det är kampen mot det som gör honom så intressant att följa. Han är en konservativ man som kör en Valiant och äter Emser och måste förhålla sig till son homosexuella son och ny teknik som iPads. I den här boken får Truut och hans lilla grupp lämna dom kalla fallen tillfälligt och ta sig an ett fall i nutiden. Ett fall som börjar med en förvirrad ung kvinna som viftar med en skarpladdad pistol men som sprider sig uppåt i Sveriges maktelit. Då hans japanska massör blir mördad samt att någon försöker tysta honom kryper fallet honom in på skinnet. Men bokens behållning är ända Truuts brottningsmatch mot sitt samvete. Några av höjdpunkterna är när en herrelös katt spatserar in i hans liv eller när hans särbo tvingar honom att köpa en cykel, med tillhörande cykelhjälm. Kanske inte den bästa i serien om Truut men klart värd att lyssna på.

Uppläsare: Stefan Sauk

Betyg:

Bok nr: 1051

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: